навчання з мінної небезпеки

Робоча поїздка до м. Дніпра, в рамках проекту щодо навчання з мінної небезпеки

В рамках реалізації пілотного проекту Асоціації саперів України «Інформування щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів у загальноосвітніх школах (12-18 років) – Тренування для вчителів з мінної небезпеки» керівник проекту Сергій Чуткий здійснив робочу поїздку до міста Дніпра.

Дніпро буде одним із міст імплементації проекту Асоціації. Нагадаємо, що 29 лютого 2020 року як результат не правильної моделі поведінки при виявленні вибухонебезпечного предмета постраждав 8 річний хлопчик. У дитини травматична ампутація лівої руки, осколкові поранення майже по всьому тілі. Асоціація разом із міжнародними партнерами неодноразово наголошувала на необхідності проведення сесій з інформування щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів (MRE – Mine Risk Education) на всій території України.

На зустрічі з представниками Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради були обговорені деталі проекту, а також визначено 6 загальноосвітніх шкіл м. Дніпра, вчителі яких будуть проходити безкоштовне навчання з мінної небезпеки та отримують відповідний сертифікат інструктора з MRE.

Крім того, представник Асоціації саперів України на запрошення Департаменту гуманітарної політики взяв участь у військово-патріотичному заході міста Дніпра, організованому Дніпровською міською радою.

Сподіваємось, за рахунок організації ефективної систематичної підготовки вчителів у цьому напрямі значно підвищиться рівень безпеки серед дітей шляхом їхньої більшої обізнаності щодо загроз та свідомої зміни поведінки на безпечну. А це – врятовані життя та здоров’я наших дітей!

Посольство США в Україні

Робоча поїздка

Реалізація проекту Асоціації саперів України, який спрямований на збереження життя українців стала можливою завдяки фінансовій підтримці Сполучених Штатів Америки, за участю U.S. Embassy Kyiv Ukraine і U.S. Department of State.

Підписуйтесь на нашу сторінку Facebook та слідкуйте за останніми подіями Асоціації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *