Проведення майстер класів із вчителями навчального курсу «Мінна небезпека»

У другій половині грудня 2020 року, в рамках пілотного проєкту «Інформування щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів у загальноосвітніх школах (12-18 років) – Тренування для вчителів з мінної небезпеки» представники Асоціації саперів України здійснили робочі поїздки до міст Дніпро та Краматорськ.

Під час поїздок були проведені майстер-класи в рамках навчального курсу «Мінна небезпека» із сертифікованими вчителями. В ході заходів педагогам продемонстровано, як проводити інформування учнів щодо ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів (Explosive Ordnance Risk Education) у форматі «Тренінг для тренерів». Крім того, представники  Асоціації саперів України відповіли на запитання вчителів та отримали позитивний зворотній зв’язок щодо навчального курсу. В кінці кожного майстер класу вчителям урочисто вручені сертифікати, а також необхідна роздаткова та навчально-методична література. У Дніпрі 15 вчителів 5-11 класів отримали сертифікати, у Краматорську – 28.

До заходу у Краматорську також долучились наші партнери – Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Зокрема, представник міністерства розповів про необхідність проведення інформування з мінної небезпеки на сході України, а також надав вчителям роздатковий матеріал та навчально-методичну літературу, яка розроблялась спільно із Асоціацією саперів України.

Окрема подяка Управлінню освіти Краматорської міської ради та його представнику Ірині Логачовій за сприяння в організації заходу із вчителями у місті Краматорськ.

Сприяння у реалізації проекту Асоціації саперів України надало Міністерство освіти та науки України.

Сподіваємось, що за рахунок організації ефективної систематичної підготовки вчителів у цьому напрямі, значно підвищиться рівень безпеки серед дітей шляхом їхньої більшої обізнаності щодо загроз та свідомої зміни поведінки на безпечну. А це – врятовані життя та здоров’я наших дітей!

U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Реалізація проекту Асоціації саперів України стала можливою завдяки фінансовій підтримці Сполучених Штатів Америки, за участю U.S. Embassy Kyiv Ukraine і U.S. Department of State.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *